Rolkooien op maat

Rolkooien

Rolkooien op maat

Voor een op maat gemaakte rolkooi bent u bij Kenian Autosport aan het juiste adres. De rolkooi is de basis veiligheidsconstructie voor een race- of rallyauto. Dit is een heel belangrijk onderdeel waar de nodige zorg aan besteed moet worden.

Bij ons gebeurt dit volgens de laatste veiligheidseisen van de KNAF/ FIA. We zijn in het bezit van de benodigde lasdiploma’s en certificaten. Elk jaar komt de KNAF een lasproef afnemen, welke gecontroleerd wordt op de kwaliteit en nog voldoet aan de laatste eisen. Onze rolkooien kunnen uitgevoerd worden volgens klant specifieke wensen en/of de FIA veiligheidsvoorschriften.

Vakmanschap

Dat is wat wij in ons hebben.

Gecertificeerd volgens KNAF/ FIA

Dat is hoe wij onze rolkooien maken.

Kwaliteit

Dat is wat wij leveren.

werkwijze

onze werkwijze

Er kan gekozen worden tussen rolkooibuis van staal (S 355) of Chroommolybdeen (25CrMo4)

De eerste stap is het uittekenen van de rolkooi . Deze tekening wordt ter goedkeuring aangeboden aan de KNAF. Als de tekening is goedgekeurd, stuurt de KNAF een identificatieplaatje toe.

De rolkooi mag dan in productie genomen worden. Hier is het nodige vakmanschap bij nodig. De buizen worden gebogen en precies op maat gemaakt. Daarna wordt de rolkooi in elkaar gehecht en afgelast.

Het identificatieplaatje wordt dan op een zichtbare plaats op de rolkooi gelast.

Wanneer de rolkooi klaar is, moeten er van verschillende aanzichten foto’s gemaakt worden. Deze moeten aangeboden worden aan de KNAF ter goedkeuring. Er bestaat een mogelijkheid dat er een steekproef afgenomen wordt op de gemaakte rolkooi. Als dat niet het geval is, krijg je een certificaat en is de rolkooi klaar. Dan ontvang je van de KNAF het certificaat van de rolkooi, en kan het geheel afgeleverd worden aan de klant.

verschillende opties

type rolkooi

Rolkooien of rolbeugels worden geproduceerd voor elk type auto en voor alle soorten autosport zoals:

Race- en rallyauto’s

Historische rallyauto’s of oldtimers

Autocrossauto’s, buggy’s en cross cars

Dakar auto’s of Terreinsport T1 & T2

Race- en Rallytrucks T3 & T4

Extra verstevigingen

Daarnaast is het mogelijk om extra verstevigingen toe te voegen of om extra laswerkzaamheden uit te voeren zoals:

Doorlassen van de carrosserie

Schokdemper Torens aanbrengen

Of andere klant specifieke eisen op maat

Bevestiging voor stoelframes

De rolkooi wordt op zoveel mogelijk plaatsen vast gelast aan de carrosserie om een zo stijf mogelijk geheel te verkrijgen.

op maat

prijzen

aanvraag

Prijs op aanvraag

Indien u interesse heeft in onze op maat gemaakte rolkooien, kunnen wij u daar zeker in helpen. Als u een aanvraag wil doen hebben we een aantal gegevens van u nodig zoals:


Het merk, type en het bouwjaar van de auto.

Volgens welke eisen u de rolkooi gemaakt wil hebben: volgens het FIA reglement en met KNAF/ASN certificaat of zonder certificaat.

Eventueel extra verstevigingen aan uw race- of rallyauto.

Het maken van dempertorens en de rolkooi verbinden doormiddel van een buis aan de  dempertorens.

Welk materiaalsoort u wenst: Staal of Chroommolybdeen, dit is beide mogelijk.

Contact opnemen

Als we al deze gegevens hebben, kunnen we een prijsopgave maken voor uw rolkooi op maat. Deze prijzen zijn altijd op aanvraag. We gaan er altijd vanuit dat de carrosserie van de auto, waar de rolkooi in moet komen, volledig gestript is én dat we overal goed bij kunnen.

Waarom kiezen voor kenian Autosport

wat ons uniek maakt

Vakmanschap

Dat is waar wij erg trots op zijn. We hebben vele jaren ervaring in het maken van pijp- en buis constructies. Daar vanuit is het idee ontstaan om ook rolkooien te gaan bouwen in race- en rallyauto’s .

Dat doen we met heel veel passie.

Gecertificeerd volgens KNAF/ FIA

Wij zijn gecertificeerd in het bouwen van een rolkooi volgens de laatste eisen van de KNAF/ FIA. Elk jaar opnieuw wordt er een lasproef afgenomen om te bekijken of je nog wel aan de juiste kwaliteit en eisen voldoet. Als dit het geval is, wordt het certificaat voor een jaar verlengd. Hierdoor mogen we het komende jaar weer gecertificeerde rolkooien afleveren volgens de dan geldende eisen van de KNAF/ ASN.

Kwaliteit

Dat staat bij ons erg hoog in het vaandel en is erg belangrijk om een goed resultaat te bereiken. Er wordt gewerkt met de nodige precisie. Hoe beter de buizen op elkaar passen, des te mooier wordt het resultaat na het aflassen.

Kenian Autosport

Voor het maken van een rolkooi op maat bent u bij Kenian Autosport aan het juiste adres. Onze rolkooien kunnen worden uitgevoerd volgens klant specifieke eisen en/of Fia veiligheidsvoorschriften. Kenian Autosport is een gecertificeerd rolkooi producent.

Gecertificeerd rolkooi producten volgens FIA en KNAF

© Copyright 2023 Kenian Autosport – website door PvO Websites & Design