Over ons

over ons

Ons team

Bij Kenian Autosport is niets te gek wat betreft het maken van onderdelen op maat. Dit kan in verschillende materialen worden gemaakt, zoals: Staal, Chroommolybdeen, Aluminium en RVS. We bespreken altijd de wensen van de klant. Eerst wordt er een schets of tekening gemaakt en vervolgens gaan we over tot het maken van de onderdelen. Dit kan zowel in plaatwerk als constructiewerk zijn.

Het plaatwerk kan middels lasersnijden, knippen, zetten of ander handmatige bewerkingen worden gemaakt.

Het plaatwerk kan middels lasersnijden, knippen, zetten of ander handmatige bewerkingen worden gemaakt.

Licht constructiewerk kan met de volgende bewerkingen worden gemaakt: zagen, boren, walsen, buigen van buizen, samenstellen en/ of lassen.

Lassen kan zowel Mig/Mag of Tig zijn. Bij Tig lassen komt het vakmanschap naar boven, waarbij het lassen van Aluminium een grote vaardigheid vereist. Hier hebben we jarenlange ervaring in. We doen de bewerkingen met de nodige precisie. We hebben een grote passie voor het bewerken van RVS, Staal en Aluminium in de breedste zin van het woord.

Voor de bewerkingen hebben we de juiste machines en apparaten, of we hebben daar de juiste partners voor. De machines worden goed in orde gehouden, zodat de bewerkingen op de juiste manier plaats kunnen vinden. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en de klant is koning zullen we maar zeggen.

Onze slogan is dan ook “als onze klant tevreden is met het geleverde of gemaakte werk, zijn wij dat ook“.

Zoals al eerder is gezegd: niets is bij Kenian Autosport te gek!!!

Prestaties en certificaten

Onze prestaties

Ervaring & aanvraag

Met veel ervaring in, en passie voor metaalbewerking, zijn we ook terecht gekomen in de autosport. Ik ben zelf altijd al een liefhebber geweest van auto- en motorsport. Zijn vaak aanwezig bij wedstrijden van de rallycross en hebben daar al vele contacten aan overgehouden. Zo is een tijdje terug het idee ontstaan om Gecertificeerde rolkooien te gaan bouwen. We hebben in het verleden al meerdere rolkooien gebouwd, wat destijds nog zonder certificaat mocht. We hebben informatie vergaard over hoe dit nu in zijn werk gaat. Om rolkooien te mogen maken, is het voortaan verplicht om je strikt aan een aantal regels te houden.

Bij een aanvraag voor een rolkooi met certificaat, moet je een tekening aanleveren hoe de rolkooi gebouwd gaat worden en wat voor materiaal we daarvoor gebruiken. Het betreffende materiaal, bijvoorbeeld S355 of chroommolybdeen, moet ook met materiaalcertificaat zijn. Dit is omdat ze dan terug kunnen zoeken of de rolkooi met het juiste materiaal is gemaakt. Voor het lassen van de rolkooien is een erkend certificaat nodig van de KNAF volgens het FIA reglement.

Eigenschappen

We staan voor kwaliteit

Nakomen van gemaakte afspraken

Het maken van maatwerk producten

Het samen bedenken van oplossingen voor een vraag die de klant heeft

Snel schakelen

Kwaliteit leveren

Reglementen

Er zijn een aantal regels waar je dan mee te maken krijgt. Dus moest er het een en ander geregeld worden. Dit is dan ook wel een uitdaging die we graag aan gaan.. Na wat zoekwerk kom je dan bij de juiste personen terecht die je daarbij kunnen ondersteunen. De nodige informatie is vergaard en kunnen wij hiermee aan de slag.

De lasproef

Verdiepen in tekenwerk,

Waar kunnen we gecertificeerd materiaal te bestellen,

Lasproef inplannen zodat deze kan worden afgenomen.

Wachten op de uitslag en Yess… die is binnen, nu kunnen we hiermee aan de slag!!!

Behaalde certificaten

Diverse lasdiploma’s

Tig t/m niveau 4

Mig Mag t/m niveau 3

Certificaat KNAF (lasproef rolkooien)

Diverse andere certificaten & bekwaamheden die in mijn looptijd behaald zijn

Waarom kiezen voor kenian Autosport

wat ons uniek maakt

Vakmanschap

Dat is waar wij erg trots op zijn. We hebben vele jaren ervaring in het maken van pijp- en buis constructies. Daar vanuit is het idee ontstaan om ook rolkooien te gaan bouwen in race- en rallyauto’s .

Dat doen we met heel veel passie.

Gecertificeerd volgens KNAF/ FIA

Wij zijn gecertificeerd in het bouwen van een rolkooi volgens de laatste eisen van de KNAF/ FIA. Elk jaar opnieuw wordt er een lasproef afgenomen om te bekijken of je nog wel aan de juiste kwaliteit en eisen voldoet. Als dit het geval is, wordt het certificaat voor een jaar verlengd. Hierdoor mogen we het komende jaar weer gecertificeerde rolkooien afleveren volgens de dan geldende eisen van de KNAF/ ASN.

Kwaliteit

Dat staat bij ons erg hoog in het vaandel en is erg belangrijk om een goed resultaat te bereiken. Er wordt gewerkt met de nodige precisie. Hoe beter de buizen op elkaar passen, des te mooier wordt het resultaat na het aflassen.

Kenian Autosport

Voor het maken van een rolkooi op maat bent u bij Kenian Autosport aan het juiste adres. Onze rolkooien kunnen worden uitgevoerd volgens klant specifieke eisen en/of Fia veiligheidsvoorschriften. Kenian Autosport is een gecertificeerd rolkooi producent.

Gecertificeerd rolkooi producten volgens FIA en KNAF

© Copyright 2023 Kenian Autosport – website door PvO Websites & Design